Видео: Ова е најстарата жена на светот!

Loading...

Една од нејзините внуки, Селија Хернандез вели дека баба и сака да спие, понекогаш и по 3 дена, а кога е разбудена јаде, зборува и пее приспивни песни.  Мексиканката Леандра Бецера Лубрерас наполни 127 години и претставува најстарата личност која некогаш живеела. Тајната на нејзината долговечност е во спиењето, чоколадото…
Родена е на 31 август 1887 година, што значи дека имала 27 години кога почнала Првата светска војна, била пензионер кога кралицата Елизабета дошла на престолот, а на 82 години, луѓето стапнале на Месечината.

Леандра посебно сака чоколадо, повеќедневно спиење, а особено важно е дека никогаш пред тоа не се мажела и многу добро се сложувала со своето семејство, пишува Дејли Мејл.
Таа била револуционерка, учествувајќи во мексиканската револуција од 1970 – 1917 година. Ја преводела групата жени под името “Аделитас”.
“Таа секогаш беше жена која се бореше. До пред 2 години шиеше и ткаеше” – изјави нејзината 43- годишна внука Миријам Алвеар за Ел Хоризонте. Има 73 правнуци и 55 правнуки.  
Во продолжение погледнете го видеото со најстарата жена на светот: 
Мексиканката Леандра Бецера Лубрерас наполни 127 години и претставува најстарата личност која некогаш живеела. Тајната на нејзината долговечност е

loading...
Loading...