ВИДЕО: Ова е сурова реалност за многу жени во светот!

Loading...

Не сакаме со заводлив наслов да ве навлечеме да го погледнете ова видео, туку само да ви го привлечеме вниманието кон тоа дека можеби вашата девојка, жена, сестра, мајка, ќерка, пријателка, роднина, сосетка, или само познаничка, се наоѓаат во една ваква безизлезна ситуација.Во најголем број од случаите, жените кои се жртви на семејно насилство седум пати се обидуваат да избегаат од својот злоставувач, додека на крајот и не усшеат во тоа. За жал, многу од нив завршуваат трагично, бидејќи тој период додека се борат да го прекинат кругот на насилството е најопасен за нив.
Во најголем број од случаите, жените кои се жртви на семејно насилство седум пати се обидуваат да избегаат од својот злоставувач, додека на крајот

loading...
Loading...