Видео: Ова шпанско село чини колку два стана во Скопје!

Loading...

Селото Есблада чини околу 280 000 евра, а во таа цена спаѓаат и винарија,мала цркба и 14 куќи, кои се напуштени повеќе од 60 години.  Поради лошата економска ситуација во Шпанија, властите и банките донеле необична одлука за продажба на села по ниски цени.
На еден час од Барселона, се наоѓа селото Есблада, чија цена е околу 280 000 евра.
Еден жител на селото е винарот Рамон Мартин, кој се надева дека идниот купувач ќе ја искористи предноста на селото и ќе го зголеми развојот во него.
„Сакам во селото да дојдат луѓе, кои ја сакаат природата. Не би сакал идните купувачи да го искористат ова место“ – изјави Мартин за „RT“.

Елвира Фариан, агентката за недвижности, пренесе дека поголемиот дел од потенцијалните купувачи се странци.
„Руси, Американци и Мексиканци се моментално наши клиенти. Русите се посебно заинтересирани, а најмногу ги интересира инвестирањето и воспоставување на некоја работа овде“ – наведува Фариан.
Моментално селото е во сопственост на банки, кои сакаат да го продадат.
Поради лошата економска ситуација во Шпанија, властите и банките донеле необична одлука за продажба на села по ниски цени.
На еден час од Б

loading...
Loading...