Видео: Погледнете ги најдобрите улоги на легендарната глумица Ружица Сокиќ

Прочуената глумица Ружица Сокиќ почина денес во Белград после тешката и долга болест. Таа глумеше во преку 180 филмски и сериски остварувања. Погледнете некои од нејзините незабаравни улоги.Прочуената глумица Ружица Сокиќ почина денес во Белград после тешката и долга болест. Таа глумеше во преку 180 филмски и сериски остварувања кои и ден денес се гледаат.
Нејзини најпознати филмски остварувања секако се: „Жолта“, „Кога ќе бидам мртов и бел“, „Боксерите одат во рај“, „Ужичка Република“, „Тесна кожа“, „Зона Замфирова“, „Жикина династија“ и многу други.
Кога станува збор за сериите, таа најмногу се оствари во: „Срќни луѓе“ и „Гревот на нејзината мајка“.
Погледнете ги најдобрите улоги на легендарната Ружица Сокиќ:

Ружица Сокиќ – Филм „Жолта“

Ружица Сокиќ – Филм „Кога ќе бидам мртов и бел“

Ружица Сокиќ – Филм „Боксерите одат во рајот“

Ружица Сокиќ – Филм „Тесна кожа“

Ружица Сокиќ – Филм „Зона Замвирова“

Ружица Сокиќ – Серија „Среќни луѓе“
Прочуената глумица Ружица Сокиќ почина денес во Белград после тешката и долга болест. Таа глумеше во преку 180 филмски и сериски остварувања кои и

Пронајдете не на следниве мрежи: