Видео: Погледнете го забранетиот документарен филм на Хичкок!

Loading...

Погледнете го забранетиот документарец на Хичкок за нацистичките логори! 
На Хичкок му биле доставени сите снимки за логорите, а мајсторот за хорори бил толку шокиран од материјалот што со недели не влегувал во студио.
Документарниот филм на Алфред Хичкок кој настанал по Втората светска војна, но досега не бил прикажан, конечно ќе види „бел“ ден.
Во осумдесетите години, во Кралскиот воен музеј биле пронајдени шест од седум филмови на Хичкок, а дел од тие филмски материјали биле прикажани на Берлинскиот фестивал во 1984 година.
Во меѓувреме бил пронајден и седмиот филм кој недостасувал, па стручните лица од Кралскиот воен музеј ги обработиле користејќи дигитална технологија.
Премиерата на филмот се очекува кон крајот на оваа година, бидејќки се уште не е комплетно завршен.
Погледнете го забранетиот документарец на Хичкок за нацистичките логори!

 
  
На Хичкок му биле доставени сите снимки за логорите, а мајсторот за хорори бил толку шокиран од материјалот што со недели не влегува

loading...
Loading...