Видео: Погледнете што се случува во вашиот мозок кога телефонирате додека возите!

Loading...

Праќање пораки, телефонирање, менување на радио станици…сето тоа го правите во текот на возењето,а тоа може да биде МНОГУ опасно…Организацијата ТЕД во ова информативно видео сакала да прикаже дека нашиот мозок во текот на возањето не може и не смее да се фокусира на други работи…
Праќање пораки, телефонирање, менување на радио станици…сето тоа го правите во текот на возењето,а тоа може да биде МНОГУ опасно…
Погледнете што се случува во нашиот мозок кога телефонираме во текот на возењето…

 
Организацијата ТЕД во ова информативно видео сакала да прикаже дека нашиот мозок во текот на возањето не може и не смее да се фокусира на други раб

loading...
Loading...