ВИДЕО: Поради оваа сложувалка повеќе никогаш нема да им верувате на своите очи!

Loading...

Снимката на која се гледа оваа сложувалка, неодамна се појави на интернет и одушеви многумина. По гледањето на ова видео, повеќе нема да им верувате на сопствените очи.Сложувалката се состои од 63 коцки и сите се уредно сложени во рамка, правејќи поголем правоаголен блок.
Набрзо станува јасно дека некои коцкички меѓусебно се поврзани во поголеми парчиња, но постои еден збунувачки детаљ.
Се пакувањето на тие парчиња – покрупните делови од сложувалката, се доаѓа до моментот кога три коцки остануваат од страна како вишок, пришто правоаголната табла и понатаму е комплетна.
Како е тоа можно?

Дали оваа неверојатна сложувалка ќе успее да ве излаже? Дали се уверивте дека три коцки стануваат вишок?
Истите тие коцки со ново препакување повторно го наоѓаат своето место во сложувалката и комплетноста на таблата ниту во еден момент не е нарушена.
Трикот лежи во однапред дефинирана шема за препакување, како и во обликот на покрупните делови од сложувалката. Со соодветно сложување на покрупните делови од правоаголниот блок, сложувалката ќе ја задржи својата форма, оставајќи три коцки од страна.
Погледнете го уште еднаш видеото и обрнете внимание на начинот на препакувањето на сложувалката:
Сложувалката се состои од 63 коцки и сите се уредно сложени во рамка, правејќи поголем правоаголен блок.
Набрзо станува јасно дека некои ко

loading...
Loading...