Видео: После ова ќе размислите дали ќе го ставате мобилниот покрај глава!

Loading...

Тинејџерки од Данска решиле да направат мал експеримент со билки кои раснат покрај рутер кој емитува безжичен интернет и билки кои раснат во просторија без рутер. Пет девојчиња од Данска направиле интересен експеримент кој привлече големо внимание. Сликите кои ги поставија на интернет предизвикаа бурни реакции кај многу биолози, истражувачи и експерти.
Експериментот се состоел во тоа да набљудуваат семе на идентични билки во две различни простории со идентична положба кон сонцето, еднаква количина вода и иста температура. Но во едната соба имало рутер кој зрачи исто како мобилниот а во другата не.
По 12 дена билките кај рутерот воопшто не пораснале, а некои од нив мутирале. Билките пораснале сосема нормално во просторијата каде што немало рутер.

 
Младите истражувачки всушност сакале да истакнат што всушност мобилниот може да ни направи и колку е штетен. Голем број од нас, спијат со мобилниот покрај глава, но, по ова видео нема веќе никогаш да спиете со мобилниот до глава.
Погледнете.
 
Пет девојчиња од Данска направиле интересен експеримент кој привлече големо внимание. Сликите кои ги поставија на интернет предизвикаа бурни реакци

loading...
Loading...