Видео: Пресекле на прв поглед ОБИЧНО ДРВО, а потоа се случило нешто сосема НЕОЧЕКУВАНО

Кога одите во шума да сечете дрва, сигурно не очекувате некои големи изненадувања, но овие луѓе се уверија дека тоа секогаш не мора да биде така. Погледнете ја оваа неверојатна работа.Станува збор за посебно дрво кое се вика „Африканско крваво дрво“ (Kiaat, Mukva, Muninga) кое испушта црвен сок кој е сличен на крвта. Штом ќе се пресече некоја гранка од ова дрво, црвената течност почнува да тече.
Многу африкански култури  сметаат дека овој сок е магичен но и лековит, но од него се прави и многу квалитетен мебел, па му се заканува истребување. 

Станува збор за посебно дрво кое се вика „Африканско крваво дрво“ (Kiaat, Mukva, Muninga) кое испушта црвен сок кој е сличен на крвта.

Пронајдете не на следниве мрежи: