Видео: Принудно слетување на авион поради дефект на моторот!

Авионот „ЏетБлу 1416“ беше во воздухот 15 минути на својот лет од аеродромот „Лонг Бич“ до Остин, Тексас, кога доби наредба за принудно слетување. Во авионот имаше 142 патници и пет членови на екипажот.
На четири лица им беше потребна итна медицинаска помош, по принудното слетување.
Меѓу патниците беше и актерот од филмот „Twilight“, Џексон Ретбон, заедно со неговата сопруга и син. 
Видеото можете да го погледнете на следната страница.

Во авионот имаше 142 патници и пет членови на екипажот.
На четири лица им беше потребна итна медицинаска помош, по принудното слетување.

Пронајдете не на следниве мрежи: