Видео: Се молеше во рингот, додека добиваше смртоносни удари

Loading...

Тубагус Сакти, 17-годишен боксер од Индонезија починал од тешките повреди, со кои се здоби при боксерскиот меч со сонародникот Ичал Тобида.
Тубагус во 8-та рунда ги кренал рацете во воздух, сакајќи да го предаде мечот, но во истиот момент, пред судијата да ја прекине борбата, добил три силни удари од противникот. Веднаш потоа Сакти ја изгуби свеста во рингот и итно бил пренесен во болница. Но, за жал, докторите не успеале да го спасат 17 – годишното момче, кое починало од обилно крварење на мозокот.
Трачичниот настан уште еднаш го стави во центарот на вниманието прашањето за забрана на мечеви од овој тип, во кои се борат малолетници без никаква заштита, нешто што соодветствува на гладијаторските борби.Тубагус Сакти, 17-годишен боксер од Индонезија починал о

loading...
Loading...