Видео: Се родил без раце и научил да свири труба!

Loading...

Приказна која ќе ве расплаче.Џамир Волис од Њу Џерси кој има само десет години роден е без раце, меѓутоа хендикепот не го спречи да се бори во животот и да ги оствари своите соништа. Научи да пишува со нозе, а врши и низа други задачи, и сега свири и труба.
Многу труд и работа мораше ова момче да вложи за да ги оствари своите соништа, но тој успеа во тоа.
Мојата постара сестра свиреше клавир, па одлучив и јас да пробам да свирам некој инструмент, вели момчето.
Се одлучил за труба и пред неколку месеци почнал со првите лекции.

 
“Почувствував возбуда. Ми беше угодно и сфатив дека тоа е за мене” вели Волис.
Работниците во локалната продавница за музички инструменти му направиле посебен статив за трубата, за да му се олесни на момчето користењето на неговиот омилен инстумент.
 
Џамир Волис од Њу Џерси кој има само десет години роден е без раце, меѓутоа хендикепот не го спречи да се бори во животот и да ги оствари свои

loading...
Loading...