Видео: Се урна најголемото летало на светот

Најголемото летало во светот се урна во текот на второто тест летање, пренесува Индепендент.Никој не е повреден, а не е јасно колкаво е оштетувањето на авионот.
Изгледа дека се појавиле одредени проблеми по полетувањето. Леталото е ставено на продажба за 25 милиони фунти, а може да биде користено при различни цели.
Ерлендер 10 може да носи товар од 10 тони и да остане во воздух 5 дена. Компанијата се надева ќе изгради уште десет исти авиони до 2021 година.Никој не е повреден, а не е јасно колкаво е оштетувањето на авионот.
Изгледа дека се појавиле одредени проблеми по полетувањето. Леталото е

Пронајдете не на следниве мрежи: