Видео: Син на проститутка-од улица на Олд Трафорд

Loading...

Рајиб Рој доби повик да замине во Манчестер Јунајтед.16-годишно индиско момче својот тежок уличен живот во Колката ќе го замени со „Театарот на соништата“, односно со „Олд Трафорд“.
Тој воопшто немал убаво детство со оглед на тоа дека неговата мајка е проститутка. Сонгачи, местото каде што живее е дом на 12.000 девојки или жени кои се занимаваат со проституција. Откако останатите деца го малтретирале поради неговата состојба во која израснал, неговата мајка го запишала во посебно училиште во кое одат деца со ист таков случај.

 
-Луѓето ме прашуваат како е да се биде син на таква мајка. Не знам што да им одговорам. Но, кога тренерот ми рече дека Манчестер Јунајтед мене ме одбрал, тоа беше навистина одлично признание, изјави младиот Индиец.
Имено, тој на 25-ти април ќе замине на десетдневна проба во фудбалската академија на Манчестер Јунајтед.
16-годишно индиско момче својот тежок уличен живот во Колката ќе го замени со „Театарот на соништата“, односно со „Олд Трафорд&ld

loading...
Loading...