Видео: Скакулци предизвикаа сообраќаен метеж во главниот град на Мадагаскар!

Куп скакулци предизвикале сообраќаен метеж во главниот град на Мадагаскар, Антананариво.Оваа држава веќе две години наназад се бори со овој проблем.
Во септември минатата година беше најавен тригодишен план на итна помош затоа што скакулците ја загрозуваат и храната наменета за 13 милиони луѓе, или 60 отсто од населението на Мадагаскар.
Од ФАО изјавиле дека скакулците биле привлечени од невообичаено високите температури.Оваа држава веќе две години наназад се бори со овој проблем.
Во септември минатата година беше најавен тригодишен план на итна помош затоа

Пронајдете не на следниве мрежи: