ВИДЕО: Следете ја во живо „крвавата Месечина“

Loading...

Денеска ќе се случи целосно помрачување на Месечината, а благодарение на „Slooth“ овој настан можеме да го следиме во живо.-Полната Месечина прво ќе делува малку потемно од вообичаеното, но луѓето набрзо ќе забележат многу потемна сенка која ќе ја надвива Месечината, а ќе биде со црвеникава боја, најави астрономот Џералд Меккиген.
Таканаречената  „крвава Месечина“, според објаснувањето на астрономите, својата црвена боја ја добила благодарение на прекршувањето на сончевите зраци низ Земјината атмосфера.
Следете го овој настан во живо на следната страна:

-Полната Месечина прво ќе делува малку потемно од вообичаеното, но луѓето набрзо ќе забележат многу потемна сенка која ќе ја надвива Месечината, а

loading...
Loading...