Видео: Со еден поглед на градот, тој целосно може да го нацрта!

Loading...

Доказ дека талентот не познава граници, претставува уметникот Стивен Вилтшир (40), кој покрај аутизмот од кој боледува, буквално може да го „оживее“ градот на хартија.
 Стивен ја имаа таа моќ преку својата меморија да нацрта панорама на град, па затоа е познат под прекарот „човек камера“.
Аутизмот е сложено нарушување во развојот на мозокот. Неговите карактеристики се слаба или никаква социјална социјална интеракција и комуникација.  

Неговата вештина ја забележаа во швајцарската компанија UBS, која го вклучи во својот проект и го повика на едно патување со хеликоптер над Њујорк. Притоа му дадоа огромно платно и пенкало и го замолија, според меморијата, да нацрта тоа што ќе го види во текот на летот над градот.
„Дајте се од себе и никогаш не застанувајте, се додека секој детал не биде совршен“, порачува Стивен во долунаведеното видео.  
Стивен ја имаа таа моќ преку својата меморија да нацрта панорама на град, па затоа е познат под прекарот „човек камера“.
Аутизм

loading...
Loading...