Видео: Ставија кутија пред 2 огромни тигри. Погледнете ја нивната реакција!

Мачките многу сакаат кутии! Се смета дека уживаат во нив бидејќи тие прават да се чувствуваат сигурно и без дополнителен стрес.Постојат некои работи кои ги знаеме за нашите мали домашни мачки. Едно е сигурно – мачките многу сакаат кутии! Се смета дека уживаат во нив бидејќи тие прават да се чувствуваат сигурно и без дополнителен стрес.
Но, дали „заљубеноста“ во кутиите важи и за оние, нешто поголемите – диви мачки? Истражувачите кои работат на заштита на загрозените диви мачки одлучиле да испитаат и да го дознаат одговорот на тоа прашање.
Погледнете како реагираа лавовите, тигрите, пумите и останатите кога пред нив ќе се најде голема кутија.

Постојат некои работи кои ги знаеме за нашите мали домашни мачки. Едно е сигурно – мачките многу сакаат кутии! Се смета дека уживаат во нив б

Пронајдете не на следниве мрежи: