Видео: Што може да тргне наопаку при паркур? СЕ!!!

Loading...

Следното видео содржи грешки на пракур изведувачите. За оваа дисциплина е нопходно голема физичка сила и концентрација, па затоа изведувачите често при тренинг се подложни на повреди. Неретко, трнинзите на овие луѓе завршуваат со болки на главата, на грбот, па и на гениталиите.Ова се луѓе кои дефинитивно се полни со самодовоерба и размислуваат малку поинаку, бидејќи не го земаат во предвид крајниот исход кој им следува после некоја мала непрецизност. 
Паркур изведувачите некој ќе ги нарече “луди”, но нивните падови не ги обесхрабруваат, тие и понатаму се трудат да бидат големи “акробати”.
Ова се луѓе кои дефинитивно се полни со самодовоерба и размислуваат малку поинаку, бидејќи не го земаат во предвид крајниот исход кој им следува по

loading...
Loading...