Видео: Студенти мавале професор со снежни топки!

– Учениците можат да бидат изложени на санкции и забрани: законски од страна на полицијата, но и дисциплински мерки на основа на универзитетскиот кодекс на однесување – пишува во официјалното соопштение на Универзитетот во Орегон.Студентите од Универзитетот во Орегон веројатно ќе завршат на суд , бидејќи со снежни топки фрлале по еден автомобил во кој имало професор кој исто така, го мавале со снежни топки.
Во видеото кое се појави на YouTube може да се забележи голема група на студенти кои го бомбандираат автомобилот кој припаѓал на професорот Симонс Шервин , кој лутата група продолжила да го мава со снежни топки и кога смирено излегол од неговиот автомобил да зборува со нив.

– Полицијата моментално истражува за случајот. Се обидуваат да идентификуваат што повеќе студенти кои учествувале- изјави Џо Мосли од Универзитетот.
Иако ниту еден од нападнатите за време на снимката не поднел тужба, тоа не значи дека сторителите нама да ја избегнат казната.

– Учениците можат да бидат изложени на санкции и забрани: законски од страна на полицијата, но и дисциплински мерки на основа на универзитетскиот кодекс на однесување – пишува во официјалното соопштение на Универзитетот во Орегон.Студентите од Универзитетот во Орегон веројатно ќе завршат на суд , бидејќи со снежни топки фрлале по еден автомобил во кој имало професор кој исто

Пронајдете не на следниве мрежи: