Видео: Тестирајте го вашиот слух и проверете дали сте „глуви“

Loading...

Дали знаевте дека со текот на годините нашите уши престануваат да слушаат одредени фрекфенции?Таква е природата, дури и кај луѓето кои во младоста имале перфектен слух.
Со помош на ова видео- тест ќе дознаете во која состојба е вашето сетило за слух. Се што ви е потребно се само едни слушалки. Ставете ги на ушите и пуштете ја оваа снимка во најголема резолуција, односно на 1080p.
Слушајте ги „пискавите“ звукови, додека вашите уши ви го дозволуваат тоа. Оној момент кога ќе слушнете само тишина, ќе ја дознаете вашата вистинска состојба.  

Дури и ако вашите уши се сосема во ред, природно е со текот на годините да престанете да ги слушате звуковите со висока фрекфенција.
 Таква е природата, дури и кај луѓето кои во младоста имале перфектен слух.
Со помош на ова видео- тест ќе дознаете во која состојба е вашет

loading...
Loading...