Видео: Вака ќе изгледаат новите 10 евра!

Новите 10 евра- „отпорни“ на фалсификување. Европската централна банка ја претстави новата банкнота од 10 евра.
На банкнотата е претставен портрен на феничанската принцеза и богиња Европа, а која ќе биде пуштена во оптек на 23 септември.
Банкнотата ќе биде „отпорна“ на фалсификување, наведуваат од банката.
Банкнотите од серијата Европа ќе бидат постепено воведени во тек на неколку години, а постоечките евра лансирани во јануари 2002 година, исто така постепено ќе бидат повлечени од циркулација.

 
Европската централна банка ја претстави новата банкнота од 10 евра.
На банкнотата

Пронајдете не на следниве мрежи: