Видео: Ваква флуоресцентна светлина под вода немате видено досега!

Loading...

Со своите нозе приземјени во песокот, туристите седат на плажата, маѓепсани од малите искри на електричната сина светлина, што трепкаат во водата.  Природните неонски честички се чини дека танцуваат низ брановите, како да сакаат да се пробијат по должината на брегот. Со секое нарушување во водата, се емитува пулсирачка блескава светлина.
Ова е најчестиот начин да се набљудува биолуминесценцијата, бидејќи е многу тешно да се сними со камера. Безбројните среќни туристи се обидуваат да ја снимат во нејзиното најдобро светло, при што хемиската реакција предизвикува одредени организми да прикажуваат светлина.

Сепак, еден режисер на документарни филмови, разви технологија, способна за откривање на чудата на биолуминесценцијата во океаните.
„Имам видено неколку прекрасни нешта, но пливањето на делфини во биолуминесцентната вода е врвот во мојата кариера“ – изјави режисерот Мартин Дорн.  
Природните неонски честички се чини дека танцуваат низ брановите, како да сакаат да се пробијат по должината на брегот. Со секое нарушување во вода

loading...
Loading...