ВИДЕО: Влегле во руски бункер во кој може да се смести цела Москва и налетале на подземно царство!

Loading...

Минатиот месец во Русија е спроведена вежба на цивилната заштита во случај на нуклеарна војна. Биле унапредени и подземни бункери каде може да се смести населението на Москва.„Би-Би-Си“ имаше прилика да посети еден таков бункер кој е сместен во северниот дел од градот.
Ова место е изградено за време на Советскиот Сојуз во 80-тите години.
Освен што на ова место може да се смести голем број на луѓе, има и доволно простор за разни кутии и друга содржина.
На луѓето им е обезбедено сѐ што им е потребно, како што се храна, вода за пиење, но и воздух кој се прочистува преку специјални машини.
Постојат чешми и тоалети, а бидејќи е предвидено да се остане овде неколку дена, луѓето би спиеле на дрвени клупи.
Погледнете го видеото:„Би-Би-Си“ имаше прилика да посети еден таков бункер кој е сместен во северниот дел од градот.
Ова место е изградено за време н

loading...