Видео: Запалете листови ЖАЛФИЈА во домот, и после 10 минути ќе се случи ЧУДО!

Кога ќе видите резултати, веднаш и самите ќе ја запалите оваа моќна билка во својот дом. Жалфијата на овие простори од дамнешни времиња е позната како лековита билка. Нашите предци ја користеле за истерување на злото, но и за лекување од многу болести. Во разни краеви ја нарекуваат со разни имиња, тоа само говори за тоа колку многу нашите предци ја користеле.
Оваа лековита билка има широка медицинска примена и влегува во состав на многу лекови. Нејзината лековитост потекнува од испарливи етарски масла,па замислете колку е здраво да ги вдишувате нејзините испарувања.
Без разлика дали е лето или зимо, дали прозорите се отворени по цел ден или затворени, воздухот во вашиот дом е полн со разни отрови и микроорганизми. Ако сакате да се ослободите од овие непожелни материи, прочистете го воздухот во својот дом, или како што би рекле нашите стари – да го истерате злото, најдобро ќе го направите тоа со помош на жалфија.

Истражувањата покажале дека кога ќе ја зачадите просторијата со жалфија, ќе се уништат дури 94% од бактериите во воздухот. А кога истражувачите го испитувале воздухот во текот на следните денови, тој и понатаму бил чист.

Се што треба да направите е суви листови жалфија да завиткате во „стапче“ како во видеото, запалете еден крај и веднаш изгасете. После тоа ќе почне да жари и да чади.
Ако го правите ова на неколку дена, ќе направите многу за вашето здравје. Ќе спречите главоболки, кашлица и респираторни инфекции, ќе ја намалите можноста за добивање на рак на белите дробови и срцеви болести и ќе се намали хроничниот замор и астмата.Жалфијата на овие простори од дамнешни времиња е позната како лековита билка. Нашите предци ја користеле за истерување на злото, но и за лекување о

Пронајдете не на следниве мрежи: