ВИДЕО: Заразен од ебола избегал од карантин!

Loading...

На интернет се појави видео на кое се гледа како човек заразен од ебола побегнал од карантинот во Монворија, со цел да најде храна. За среќа, лекарите успеале да го фатат.Една жена изјавила дека грижата за болните во карантинот е толку лоша, што немаат ни што да јадат.
„Пациентите се гладни, без храна и вода. Владата под итно мора да реагира“, рекла таа.
Во Либерија е најголема стапката на заразеност – со 700 смртни случаи и 1.327 сомнителни или потврдени случаи на зараза.Една жена изјавила дека грижата за болните во карантинот е толку лоша, што немаат ни што да јадат.
„Пациентите се гладни, без храна и

loading...
Loading...