ВИДЕО:Латас ги прозва Трајковска и Ордановски да одговорат на неколку прашања

Уредникот на ТВ Сител Драган Павловиќ- Латас, во вчерашната емисија „Јади Бурек“ упати прашање до Оливера Трајковска, колкав и е профитот од давањето лажни информации за продажба на банка. Исто така, го прозва и Сашо Ордановски да одговори дали е тој во врска со косовски нарко-бизнис.-Каде била Оливера Трајковска еве јас ја прашувам, колкав и е профитот и уделот во стан и во сe’, при помагање на незаконско дејствие- лажни информации за продажба на банка, така што, според мои сознанија и сомневања учествувала во проект каде што една банка од Скопје изнесува деловно чувствителни информации, лажни на пазар, дека има купец од Италија. Акционерите кои се заинтересирани почнуваат да купуваат се` поскапи и поскапи акции, а тој што ги продава заработува се` повeќе и повеќе. Нема купец- се испоставува после извесно време, тој што ги продал акциите ги собрал парите, акциите паѓаат во бунар, она си ги купува поефтино назад. Дали ова Оливера Трајковска за етика и морал на новинари поврзано со фирми, пари под маса и така натака би сакала во Телма да го расправа и јас да и бидам гостин, да и ја кажам банката, датумите, кој е купецот, кој е директорот, со кого е денеска.
-Кога зборува за личен и интимен морал и етика, знае ли Оливера Трајковска некој друг или некоја друга која при жив дечко во кревет и се јавува олигарх во 1 часот ноќе и ја држи до 2 на телефон за инает, за да покаже кој е газда во тој кревет. Едниот кој бил во кревет денес е маж на една позната наша личност, да не кажам од кој дел на светот. Вака ли сака Оливера Трајковска да разговараме?, праша Латас.
-Дали Сашо Ордановски поднел пред јавноста сметка од каде му е куќа од над, по проценка, помеѓу милион и 2 милиони евра во Бардовци и дали е тој во врска со косовски нарко-бизнис кој му дал печатница во Форум и го плаќа до ден денеска? Дали се тоа парите од кои он живее, бидејќи не живее од соросоидните тие се малку за него, тие се ништо.-Каде била Оливера Трајковска еве јас ја прашувам, колкав и е профитот и уделот во стан и во сe’, при помагање на незаконско дејствие- лажни

Пронајдете не на следниве мрежи: