Видео:Со изумот на Тесла Американците ја поплавија Србија!

HAARP не е ништо друго, туку електромагнетна контрола на човечката психа, тоа се фактите, а не научна фантастика или теорија на заговор…Електронскиот акцелератор на електромагнетни бранови (HAARP) од 3 мај е вклучен над Србија во селото Бељина крај Бараево, а ефектот бил почувствуван истиот ден во утринските часови, како неочекуван пад на атмосферскиот притисок што резултира со губење на здивот и главоболка.
Според очевидци од оклината на Барево каде што е инсталиран HAARP системот, во попладневните часови на 3 мај, од 17:30-18:30 часот по „облаците” можело да се заклучи дека системот е оперативен и е во полна сила.
„Брановити“ структури се формираа многу брзо, а потоа неколку минути се разлеаа, и се гледаше како брановите надоаѓаа-изјави очевидец. На овој начин и Србија се запиша во листата на земји чие население е изложено на HAARP системот.

 
Што значи HAARP ?
Системот HAARP е опасен, но во Србија малку се знае, и се чуваат многу работи во тајност, а факт е дека овој систем со бранови на ниска фреквенција влијае на функционирањето на човечкиот мозок.
Програмата на активното истражување на високи фреквенции, скратено HAARP, е истражувачки проект со цел на разбирање, стимулирање и контрола на процеси во јоносферата.
Јоносферата е дел од атмосферата на Земјата на височина од 50 до 80 километри, која содржи голема количина на јони (електрично наелектризирани честички) како резултат од дејството на сончевите зраци и има големо влијание врз ширењето на електромагнетните бранови.
Опремата се наоѓа на површина од 13 хектари во близина на градот Гакон на Алјаска. Се состои од голем број на уреди за прием и праќање на огромна количина на енергија, која има 180 антени и 6 генератори со вкупен капацитет од над три милиони вати.
Главната цел им е проучување на Аурора Бореалис и сателитски радио-комуникации, комуникација со подморници во областа со исклучително ниска фреквенција, овој систем овозможува испитување на празнините под површината на земјата (пребарување скриени тунели и подземни засолништа), попречување радио комуникација во одредени области, па дури и уништување непријателски авиони, ракети или сателити.
Сепак, она што е најважно е способноста на системот да ја менува хемиската структура, температурата и влажност на повисоките слоеви на атмосферата, влијае на климата и сите поврзани климатски ефекти на саканата територија. Една од карактеристиките на овој систем, кој не е споменат во листата на официјалните цели, е дека со брановите на ниска фреквенција влијае на функционирањето на човечкиот мозок.
Во моментов има 150 HAARP станици во светот, а една од локациите е и селото Бељина крај Бараево, педесетина километри од Белград.
Иако дизајниран како систем за одбрана и превенција, во САД објавени се голем број на книги од најпочитуваните воени експерти кои се сомневаат во вистинската цел, особено што во него најголемата светска воена сила инвестира неверојатно голем капитал.
Голем број противници на HAARP во САД отворено ја предупредија јавноста дека зраците на системот може да имаат директно влијание врз човечкиот ум, т.е. на менталниот составот на секој од нас.

 
Претседателот на Меѓународниот институт за заштита на човековото здравје, Розали Бертел за HAARP смета дека е огромен грејач способен во јоносферата да направи големи промени.
HAARP може со своето дејство буквално да ги засекува атмосферските слоеви кои нè штитат од многу штетни космички зрачења, што можат да предизвикаат глобални ефекти на климата, флората и фауната и се разбира, на луѓето.Владата на Србија во заминување, како и релевантните министерства за одбрана и заштита на животната средина во ниту еден момент не најде за потребно да на српската јавност и соопштат збор-два са HAARP антенскиот систем, кој се наоѓа на само 50 километри од Белград, како и причините за неговото постоење и за почетокот на неговата работа од 3 мај.
Претседателот на Еколошкото движење на Нови Сад Никола Алексиќ вели за “Правда” дека граѓаните на Србија не се свесни за она каква темпирана бомба за човечката психа и климатските промени се наоѓа во Бараево, а поранешната влада која дозволи инсталирање на HAARP системот во срцето на Србија, цело време молчеше за ова.
– HAARP не е ништо друго, туку електромагнетна контрола на човечката психа, тоа се фактите, а не научна фантастика или теорија на заговор. Ова електромагнетно зрачење може да ги натера луѓето да бидат апатични, мрзливи и многу агресивни. Вистински криминал е тоа што е дозволено во Србија да се активира HAARP-от, а одговорно тврдам дека САД преку овие станици лоцирани во Бараево, може да ја уништи Србија за еден ден, само кога тие го сакаат тоа. Владата во заминување, исто така по налог на САД, подготви Законо за ГМО храна, која ќе создаде уништување на третата генерација на српското население. ГМО и HAARP се во моментов најголемата закана за Србија и нашиот народ, а срамно што власта и армијата, кои дозволиле инсталирање на HAARP антена во близина на Белград, бесрамно молчи-предупредува Алексиќ.
Погледнете го видеото на следната страна:

 
Електронскиот акцелератор на електромагнетни бранови (HAARP) од 3 мај е вклучен над Србија во селото Бељина крај Бараево, а ефектот бил почувс

Пронајдете не на следниве мрежи: