Вила од 8,5 милиони долари на продажба: Но, во неа ЧОВЕЧКА НОГА никогаш не смее да стапне!

Loading...

Прашањето е дали оваа прекрасна вила од 8,5 милиони долари ќе си најде купувач, бидејќи во неа човечка нога никогаш не смее да стапне.Ова е највредната куклена куќа, која ќе достигне цена од 8.500.000 $ наскоро ќе биде јавно понудена за продажба. Биле потребни цели 13 години за оваа вила да се доведе до совршенство.
 Голем број на занаетчии од столари, стаклари до книговесци работеле напорно за да и вдахнат живот на оваа досега невидена куклена куќа. Во неа се наоѓа минијатурно пијано, кое иако е големо само неколку сантиметри има вредност од 7.000 долари.
Како и во секој дом, во внатрешноста има полица на која се наоѓа библијата која има вредност од  дури $ 5000, додека работното биро се проценува на 6.500 долари.
Каква би вила оваа луксузна вила без уметнички дела? Така, во дневната соба на вилата има минијатурен портрет насликан со најмалата четка во светот кој чини $ 1.850, додека во останатите 29 соби, на вилата можете да најдете различни елементи, кои се направени до најситни детали.
Оваа куклена куќа наскоро ќе биде изложена во Американскиот музеј на уметноста.
Погледнете го видеото и прошетајте низ оваа најскапа куклена куќа.Ова е највредната куклена куќа, која ќе достигне цена од 8.500.000 $ наскоро ќе биде јавно понудена за продажба. Биле потребни цели 13 години за ов

loading...
Loading...