Вистината за рударите во Зеница е многу полоша!

Loading...

Напорите за спасување на 34 рудари од Зеница, кои се заробени во јамата Распоточје, веќе даваат разултати бидејќи припадниците на службите за спасување и техничкиот тим добро напредуваат кон местото на кое се наоѓаат заробените рудари.Иако прво се мислело дека во рудникот се заробени 8 рудари, пристигнале лоши вести кои велат дека вкупно има 34 заробени. Наскоро започнува извлекувањето на рударите и тие најдоцна за два часа би требале да бидат спасени.
„Тимовите што работат во јамата напредуваат подобро од очекуваното и во наредните неколку часа може да се очекува дека првите рудари ќе излезат надвор“, соопшти Есад Ќивиќ, кој е директор на зеничкиот рудник.
„Досега ни се јавија од скоро сите рудници и ни ја понудија нивната помош, на што сме им благодарни. Добивме поддршка од сите нивоа на власта, така што очекуваме дека луѓето наскоро ќе излезат од јамата“, додаде тој.Иако прво се мислело дека во рудникот се заробени 8 рудари, пристигнале лоши вести кои велат дека вкупно има 34 заробени. Наскоро започнува извлеку

loading...
Loading...