Вистинска љубов? 90 – годишни лезбејки се венчале по 70 години!

Loading...

Двете баби Вивијен Бојек и Алис „Нони“ Џубс, го кажаа судбносното „да“ во локалната црква, во присуство на членовите на семејството и блиски пријатели.
 Тие се венчаа во саботата во Девенпорт, во американската држава Ајова, по повеќе од 70 години заеднички живот.
„Ова е прослава на нешто што требаше да се случи многу одамна“ – изјави свештеничката Линда Хенсакер, која ја предводеше церемонијата.

Бојек и Џубс се запознале во Јеил, каде што пораснале. Во 1947 година, се преселиле во Девенпорт, каде Вивијен се вработила во едно училиште. Џубс изјави дека уживаат во заедичкиот живот, дека двете заедно патувале во сите 50 американски држави и сите покраини на Канада и дека два пати ја посетиле Англија.
Запрашана за тајната на нивната долга врска, Бојек изјавила дека е потребно многу љубов и труд, за да опстои оваа 7- децениска заедница. Во Ајова, браковите меѓу припадници на ист пол се легализирани во 2007 година.Тие се венчаа во саботата во Девенпорт, во американската држава Ајова, по повеќе од 70 години заеднички живот.
„Ова е прослава на неш

loading...
Loading...