Полна чинија супа и повеќе нема зима!Состојки:
1кг говедско месо
Микс коренест зелечук за супа
1 главица кромид
1 кришка свежа зелка
1 чешне лук
Сол
Бибер во зрно
Подготовка:
Месото измијте го, исечете го на парчиња и ставете го во тенџере и налејте ладна вода и ставете да се вари. Исчистете го зеленчукот и кромидот и пресечете на половина. Вака подготвениот зеленчук запечете го во рерна а потоа додадете го во супата. Додадете ја зелката и лукот, потоа супата посолете ја и додадете го солот и биберот. Варете ја супата додека месото не се свари.
Пената од супата доколку сакате можете да ја тргнете но тоа правете го пред да го додадете зеленчукот. Наздравје. Состојки:
1кг говедско месо
Микс коренест зелечук за супа
1 главица