Брзо,вкусно и лесно.Состојки:
1кг пилешко бело месо
1кг шампињони
Сол и бибер по вкус
Мајчина душица
1лажица брашно
5 лажици маслиново масло
200 мл сок од домати
200мл бело вино
1 лажица црвен пипер
Подготовка:
Пилешкото исечете го на помали шницли. Посолете и забиберете.
Во тава загрејте го маслиновото масло па ставете ги парчињата месо да се пржат. Пржете го месото 2-3 минути од двете страни за фино за заруменат.
Шампињоните исецкајте ги на крупни листови па додадете ги во пилешкото. Додадете го црвениот пипер. Налејте го доматниот сок и белото вино и крчкајте додека се не омекне убаво и вишокот течност не испари.
На крај додадете лажица брашно па оставете да се готви уште 10-ина минути. Посипете со мајчина душица и служете топло со компир и салата.Состојки:
1кг пилешко бело месо
1кг шампињони
Сол и бибер по вкус
Мајчина душица
1ла