Влада составена од партија што не добила мандат не може да биде стабилна Влада

Влада составена од партија што не добила мандат не може да биде стабилна Влада, смета академскиот сликар Марјан Камиловски.-Има недореченост во македонскиот Устав, а добро знаеме кој го правеше Уставот. Мислам дека тие недоречености не се последица на дилантетизам на творецот, туку се намерни за да може да се манипулира во кризни ситуации. Секаде во светот, Влада формирана од партија која не добила мандат од граѓаните, нема да има легитимитет кај граѓаните. Такво нешто нема да биде стабилно, а може да дојде и до ескалација на меѓусебните односи, со што веќе се соочивме со обидот на „Шарената револуција“ и СДСМ на нелегитимен начин да дојдат до власт, и тој обид продоложува со обидот да се формира Влада на губитници, тоа нема да пројде, истакна Камиловски.-Има недореченост во македонскиот Устав, а добро знаеме кој го правеше Уставот. Мислам дека тие недоречености не се последица на дилантетизам на тв

Пронајдете не на следниве мрежи: