Владата бара државен советник за здравство со завршен факултет за историски науки

Владата предводена од СДСМ и Зоран Заев, бара државен советник за здравство, но во посебните услови во огласот е наведено дека истиот треба да има завршено факултет за историски науки, што отвора сомнеж дека станува збор за наместен оглас.Имено, на огласот за вработување на државен советник за здравствен менаџмент и здравствена политика, покрај општите услови кои се бараат за вработување на лицето, во посебните услови е наведено дека истото треба да има завршен факултет на историски, економски или правни науки.

Упатените коментираат дека ова претставува класичен доказ дека огласот е наместен, а едното лице кое треба да се вработи е веќе претходно одбрано, па согласно неговите квалификации Владата пушта оглас за тоа да може да ги „исполни“ истите.Имено, на огласот за вработување на државен советник за здравствен менаџмент и здравствена политика, покрај општите услови кои се бараат за в

Пронајдете не на следниве мрежи: