ВНИМАНИЕ КАПАЧИ: Во Јадранското Море доаѓа опасна риба од која бегаат и ајкулите!

Loading...

Во последно време во водите на Средоземното море се забележува таканаречената „ѓаволска риба“ позната и како риба-лав.Оваа риба-грабливка е многу опасна, а нејзините убоди се многу болни, многу често и смртносни.
Експрертите велат дека нејзиното појавување во водите на Средоземното море е секако причина за грижа.
Рибата е забележана во водите на источниот дел на Средоземното море, кај Турција и Кипар, што значи дека е во близина на Јадранското море.
Рибата доаѓа од јужен Пацифик и Индиски океан и по неа може да дојдат и некои други тропски риби.Оваа риба-грабливка е многу опасна, а нејзините убоди се многу болни, многу често и смртносни.
Експрертите велат дека нејзиното појавување

loading...