Во фонтаната „Ди Треви“ во Рим потече црвена вода

Во познатата фонтана „Ди Треви“ во Рим потече црвена вода, што предизвика забуна и меѓу туристите и кај властите.Сепак, се покажа дека тоа е дело на активистот-уметник Грацијано Чекини, кој фрлил црвена боја во фонтаната во знак на протест оти Рим „тоне во својата кал и корупција“.

Уметникот за тоа е казнет со 500 евра, а му се заканува и затворска казна од шест месеци до три години.Сепак, се покажа дека тоа е дело на активистот-уметник Грацијано Чекини, кој фрлил црвена боја во фонтаната во знак на протест оти Рим „тоне

Пронајдете не на следниве мрежи: