Во Куба како последица од „Ирма“ загинале најмалку 10 луѓе

Loading...

Во Куба како последица од „Ирма“ загинале најмалку 10 луѓе Најмалку 10 луѓе загинаа во налетот на ураганот Ирма низ Куба за време на викендот, соопштија денеска кубанските власти. Со тоа, бројот на жртви од  ураганот Ирма на Карибите се искачи на 38.
Во соопштение на кубанските власти се нагласува дека жртвите ги загубиле животите во несреќи, уривање на објекти и поради непочитување наредба да се евакуираат.

Жртвите се од четири кубански градови – Хавана, Матанзаса, Санкти Сприритуса и Сиега де Авил.Најмалку 10 луѓе загинаа во налетот на ураганот Ирма низ Куба за време на викендот, соопштија денеска кубанските власти. Со тоа, бројот на жртви од

loading...