Во неделата им се удавил 16 годишниот син пред нивните очи, а само три месеци пред тоа…

Огнен Јовиќ 16 годишното момче од Босанска Костајница кој во неделата утрото се удавил во Стариград кај Задар пред очите на својата мајка, синоќа бил погребан на градските гробишта.На истите гробишта пред неполни три месеци е погребан и неговиот пет години постар брат Александар Јовиќ кој погинал во сообраќајка на самиот влез на Босанска Костајнца. 

Несреќните родители телото на Огнен го донесе синоќа во Босанска Костајница. Се зборува дека не им дозволиле да направат обдукција која требала да биде направена во Општата болница во Задар. 
Причината за смртта е давење, но и неофицијално се споменува застој на срцето. Огнен штотуку ја завршил првата година од средното училиште во Босанска Костајница.На истите гробишта пред неполни три месеци е погребан и неговиот пет години постар брат Александар Јовиќ кој погинал во сообраќајк

Пронајдете не на следниве мрежи: