Во поплавите во Бугарија животот го загубија три лица

Loading...

Три лица загинаа, а половина Бугарија е под вода по вторите големи поплави оваа лето, пренесуваат бугарските медиуми.
Поплавени се повеќе од 70 места, а најпогодени од кризата се областите Бургас, Стара Загора и Хасково, каде во дел од општините е прогласена вонредна состојба.
 
Досега се евакуирани над 80 лица, од повеќе населени места каде се одвиваат акции за спасување, во кои учествуваат и хеликоптери на Министтерството за одбрана.
 

Поплавени се повеќе од 70 места, а најпогодени од кризата се областите Бургас, Стара Загора и Хасково, каде во дел од општ

loading...
Loading...