Во Скопје е доставена хуманитарната помош од Русија

Конвој на Министерството за вонредни состојби на Русија испорача хуманитарна помош во Македонија наменета за жителите на подрачјата кои настрадаа во поплавите на почетокот на август годинава, соопшти прес-службата на МВС Русија.„Во Скопје пристигна конвој со хуманитарна помош за населението на Македонија. Пет возила доставија генератори, пумпи за вода и прехранбени производи – конзерви со риба и месо“, истакна претставникот на министерството,пренесува „Интерфакс“.
Конвојот на МВС Русија патуваше цела недела од Русија до Македонија.
Помошта за Македонија е доставена по указ на владата на РФ и по барање на македонските власти.„Во Скопје пристигна конвој со хуманитарна помош за населението на Македонија. Пет возила доставија генератори, пумпи за вода и прехранбени п

Пронајдете не на следниве мрежи: