Во Скопје ќе се отвора нов Универзитет

Премиерот Никола Груевски денес најави отворање на нов универзитет „Мајка Тереза“ кој што ќе работи на три јазици и тоа на македонски, албански и англиски.Покрај тоа што ќе има професори од странство, на Универзитетот ќе има и студенти од странство. Предвидено е да има 17 студиски програми и истиот да почне со работа од следната академска година.
Локацијата на новиот Универзитет, според предвиденото, е да се гради кај касарната Илинден.Покрај тоа што ќе има професори од странство, на Универзитетот ќе има и студенти од странство. Предвидено е да има 17 студиски програми и истиот да