Во Зеледен пронајдени тела на двајца скијачи

Loading...

Австриската шумска спасувачка служба пронајде тела на двајца скијачи во ски-центарот Зелден. Тие биле затрупани од лавина.Според првичните информации, жртвите се Америкаци и сами ја придвижиле лавината.
Во тој дел од планината во австриската покраина Тирол во сила е трет степен предупредување од лавини.
Американските туристи прво скијале на 3.056 метри високиот Гаислахкогел, а потоа заминале од безбедните патеки.Според првичните информации, жртвите се Америкаци и сами ја придвижиле лавината.
Во тој дел од планината во австриската покраина Тирол во с

loading...
Loading...