ВОЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: Како мачка под дејство на ЛСД реагира на глушец?

Loading...

Кон крајот на 50-те и почетокот на 60-те години од минатиот век, американската војска интензивно го истражувала начинот на кој може да се користи ЛСД за воени цели.Научниците имале за цел да ја испробаат дрогата на луѓе, но најпрво започнале експериментите да ги изведуваат врз животни.
На Јутуб неодамна се појави видео од експериментите кои биле вршени во тој период, на кое е снимено како мачка под дејство на ЛСД реагира на глувци кои се пуштени во нејзина близина.
Видеото е снимено во 1959 година, а во него е прикажана паничната реакција на мачката кога во нејзина близина се наоѓаат глувците:Научниците имале за цел да ја испробаат дрогата на луѓе, но најпрво започнале експериментите да ги изведуваат врз животни.
На Јутуб неодамн

loading...