Вонземјаните планираат копнена инвазија на Австралија?

Loading...

Сурферите од Австралија викендов пронашле зелени „вонземјански јајца“ на плажите на Сиднеј. И таман кога на сурферите им се разбранила фантазијата, научниците излегоа со рационално објаснување.Имено, станува збор за сунѓери кои се прекриени со алги.
„Шетајќи по плажата, неодамна забележав неколку вакви топчиња, но не им обрнував внимание. Меѓутоа, нивниот број се зголемуваше од ден на ден, а стануваа сѐ поголеми“, раскажал еден од минувачите.
Алистер Пур, кој е професор на биолошкиот универзитет, објасни дека овие топчиња се формирани од алгите и вели дека безброј пати видел вакви облици на истражувачките мисии ширум светот.
Имено, станува збор за сунѓери кои се прекриени со алги.
„Шетајќи по плажата, неодамна забележав неколку вакви топчиња, но не им обрн

loading...
Loading...