Возел со 4,24 промили алкохол во крвта!

Loading...

Викендов, нишката сообраќајна полиција исклучила од сообраќај еден возач поради 4,24 промили алкохол во крвта!  Сеуште не е јасно како успеал да вози, затоа што многумина би паднале во несвест при концентрација од 3,5 промили.
Процената на степенот на алкохол се мери со прегледување на лицата, нивната крв како и алко-тест. Нормалната количина алкохол, која е резултат од метаболичките процеси во организмот, изнесува од 0,1 до 0,3 промили.
Состојбата на тешко пијанство настапува кога нивото преминува над 2,5 промили. Тогаш личноста не е способна за било какви активности.
Границата од 3,5 промили носи опасност од кома, додека смртоносната концентрација за некои личности може да биде помеѓу 4,5 и 5 промили. Сеуште не е јасно како успеал да вози, затоа што многумина би паднале во несвест при концентрација од 3,5 промили.
Процената на степенот на

loading...
Loading...