Возење на топло време: Ако патувате, МОРА да внимавате на ОВА!

Почнаа врелите денови, а освен грижата за здравјето, важно е да водите сметка и за автомобилите, за безбедно да возите во летните месеци. Еве неколку практични совети како најефикасно да го разладите автомобилот, како правилно да го одржавате и како да се однесувате во текот на возењето.Во топлите месеци, треба да водите сметка за овие работи:
Не треба да се изложувате на ризик и да возите во најтоплите делови од днот. Ако немате избор, правете чести паузи, а пред да влезете во автомобилот, претходно проветрете го.
Водете смета за клима уредот во автомобилот. Разликата од тепературата во автомобилот и надвор треба да биде од 5-10 степени. Исто така, клима уредот треба да се сервисира еднаш годишно.

Не излегувајте од климатизиран автомобил нагло. Прво исклучете ја климата, отворете прозорци, бидејќи наглата промена на температурата е многу опасна по здравјето.
Внасувајте многу вода и безалкохолни освежувачки пијалоци во текот на возењето.Во топлите месеци, треба да водите сметка за овие работи:
Не треба да се изложувате на ризик и да возите во најтоплите делови од днот. Ако

Пронајдете не на следниве мрежи: