Вознемирувачко видео: Брутално убиство на еден Србин во Приштина 1999 година

Loading...

На снимката, која е доста нејасна, се гледа како Албанци со пиштоли и калашникови пукаат кон Србинот кој се крие зад црн „Мерцедес“. ПРИШТИНА – германскиот ТВ канал „Pro7“ емитуваше документарец за настаните во Косово и Метохија по доаѓањето на КФОР во 1999 година, на кои се наоѓаат досега непознати снимки од убиството на Србите во Приштина.
На снимката, која е прилично нејасна, се гледа како Албанци со пиштоли и калашникови пукаат кон Србинот кој се крие зад црн „Мерцедес“.

Албанецот со калашников му претрчува, но во следната сцена истиот Албанец без пушка бега додека Србинот трча кон него, држејќи нешто во рака, што би можело да биде рачна бомба.
Во продолжението се појавуваат војници на британскиот КФОР. Потоа Србинот мртов лежи на грб до автомобилот, а Албанецот кој го нападна и понатаму лежи на стомак, додека еден британски војник нишани во него.
Од снимката не може да се заклучи дали Србинот е убиен од страна на војниците на КФОР или Албанците.
Снимката очигледно е монтирана така што, тој детаљ да не може да се види. 
ПРИШТИНА – германскиот ТВ канал „Pro7“ емитуваше документарец за настаните во Косово и Метохија по доаѓањето на КФОР во 1999 годи

loading...
Loading...