Вознемирувачко видео: Одмазда за работата на Дејвид Камерон- обезглавен еден Британец

Loading...

Видеото насловено „Порака за сојузниците на Америка“ почнува со говорот на британскиот премиер Дејвид Камерон за работата со ирачката влада и курдските борци кои се борат против џихадистите.Џихадистите на исламската држава објавиле видео на кое  е прикажано отсекувањето на главата на британскиот работник Дејвид Хејнс (44). Хејнс кој има две деца во Перт, Шкотска, е киднапиран минатата година за време на работата за француската агенција „ACTED” во Сирија.
Видеото насловено „Порака за сојузниците на Америка“ почнува со говорот на британскиот премиер Дејвид Камерон за работата со ирачката влада и курдските борци кои се борат против џихадистите.
„Овој Британец мора да ја плати цената за вашите ветувања Камерон за вооружување на курдските борци против исламската држава“, рекол муслиманскиот борец  облечен во црно со британски акцент, кој стои над Хејнс.

Потоа се гледа отсекувањето на главата на Хејнс, а видеото завршува со прикажување на уште еден заложник додека маскираниот маж се заканува дека и тој ќе биде убиен доколку Камерон продолжи да ја поддржува борбата против исламската држава. Џихадистите на ист начин претходниот месец усмртиле двајца Американци, новинарите Џејмс Фоли и Стивен Сотлоф.
Џихадистите на исламската држава објавиле видео на кое  е прикажано отсекувањето на главата на британскиот работник Дејвид Хејнс (44). Хејнс к

loading...
Loading...