Вознемирувачко видео: Погледнете како вехабистите преку „Youtube“ го регрутираат народот во Србија!

Иако начинот на кои тие патуваат до  локалното бојно поле е обвиткан во мистерија, јавна тајна е дека тинејџерите во овој дел од Србија стануваат се позаинтересирани за војната. Кога се оди таму по правило, се станува член на Ал Каеда и се бори со бунтовниците во Земјата.
Иако некои веруваат дека таквите акции се обид за бегство од локалната сиромаштија, други  тврдат дека тоа е дел од злоупотребата на млади луѓе кои умираат за интересите на другите.
Според неофицијални податоци, бројот на младите во Босна кои одат на овие операции  варира помеѓу 30 и 70 како и на територијата на Косово и Метохија во Сирија се борат околу 300 момчиња.
Како што војната се загрева, потребен е се поголем број на војници. Последен пат на социјалната мрежа Јутуб се видени неколку клипови кои ги пoкажуваат војниците во Сирија како умираат со насмевка на лицето.
Ве предупредуваме дека овие видео снимки можат да ве вознемират!

 

 

 
Кога се оди таму по правило, се станува член на Ал Каеда и се бори со бунтовниците во Земјата.
Иако некои веруваат дека таквите акции се об

Пронајдете не на следниве мрежи: